Tentoonstelling en workshops ‘De nieuwe kleren van de koningin’ met 100 barbies

Tentoonstelling en workshops ‘De nieuwe kleren van de koningin’ met 100 barbies

De tentoonstelling ‘De nieuwe kleren van de koningin’ is gedurende de maand augustus te zien in de Bibliotheek Leidschendam, Fluitpolderplein 5.

Maar liefst 100 barbies zijn door Angelique Schipper van Talentenloods aangekleed met afval: stof tot nadenken. Zie jij waar het van gemaakt is? Bij de tentoonstelling hoort een leuke speurtocht. Op maandag 31 juli werd de tentoonstelling geopend door burgemeester Martijn Vroom.

Maak zelf kleertjes

Van dinsdag 1 t/m vrijdag 18 augustus zijn er op dinsdag en vrijdag gratis workshops. Kinderen maken dan onder leiding van Angelique zelf afvalkleertjes. Neem vooral afvalverpakkingen en je eigen barbie(s) mee. Dan kun je ze na afloop mooi aangekleed mee naar huis nemen. Op de andere dagen is Angelique ‘s middags aanwezig en kun je haar van alles vragen.

De tentoonstelling vloeit voort uit haar eerste duurzame sprookje ‘De nieuwe kleren van de koningin’. De Industriële Revolutie is begonnen in de 18e eeuw met een tekort aan kleding. Dankzij de stoommachine kon er veel meer kleding gemaakt worden. Nu is er een overschot aan kleding dat zelfs in de woestijn belandt.

18 duurzame sprookjes

In totaal heeft Angelique 18 duurzame sprookjes geschreven, omdat in sprookjes alles kan én het goed afloopt. Deze sprookjes mag je alvast in de Bibliotheek Leidschendam lezen voordat het als boek naar de drukker gaat.

Kijk voor nadere informatie over de tentoonstelling en de workshops op de website https://talentenloods.nl en meld je aan voor een van de workshops via info@talentenloods.nl

https://haagsedingen.nl/

https://www.bibliotheekaandevliet.nl/adressen-en-openingstijden/detail.1...

Datum: 
1 augustus 2023 / 18 augustus 2023
Type activiteit: