UFO – Unidentified Fluid Other | Nxt Museum Amsterdam

UFO – Unidentified Fluid Other | Nxt Museum Amsterdam

Hoe balanceren we tussen virtuele en fysieke werelden? Wat is er allemaal mogelijk wanneer we de vaste grenzen van de fysieke wereld loslaten?

UFO – Unidentified Fluid Other trekt zich los van de zwaartekracht en onderzoekt wie we in virtuele werelden kunnen zijn. Terwijl kunstenaars de eerste signalen van ons naderende digitale bestaan opvangen en ontwikkelaars de bouwstenen in de blockchain leggen om metaverses te bouwen, maakt het publiek zich op om deze nieuwe wereld met post-human identiteiten te betreden. In een wereld zonder sociale beperkingen, binaire etiketten of hokjes is iedereen ‘anders’. Wie we worden, is nog ‘ongedefinieerd’ en ‘fluïde’.

De tentoonstelling UFO – Unidentified Fluid Other is samengesteld door Bogomir Doringer.

Nxt Museum is het eerste museum in Nederland dat zich volledig richt op mediakunst. “We exposeren kunstwerken die gebruik maken van moderne technologieën van het heden en van de toekomst. Omdat kunst de tijdsgeest weerspiegelt, geloven wij dat de meest innovatieve kunst ons de mogelijkheid geeft om op de impact van technologische ontwikkelingen te reflecteren. Een moment van bezinning in een realiteit die alsmaar sneller doorontwikkelt.”  

https://nxtmuseum.com/nl/

Datum: 
11 juni 2022 / 3 september 2023
Type activiteit: